Lokalizace.net zveřejnili novou ukázku z připravované češtiny do PC verze Red Dead Redemption 2. Video má téměř hodinu a ukazuje, jak menu, tak i filmečky a klasickou hratelnost. Vše doprovází komentář.

Jak víme zkraje letošního roku, tuhle westernovou akci už mají fanoušci přeloženou a teď ladí, aby mohlo proběhnou interní testování.

Red Dead Redemption 2 od Rockstar Games má 257 000 řádků textů. Abychom si to dokázali lépe představit, tak je to 11 263 944 znaků, což je kolem 6300 normostran textu (1 NS = 1800 znaků).

„Jelikož jsme velkou část překladu tvořili na základě videí přímo ze hry, vstupujeme do této etapy s nadějí, že bude relativně rychlá a s co nejmenším podílem oprav. Přesto by však bylo naivní si myslet, že bude překlad na první dobrou perfektní. Proto vás všechny prosíme ještě o krapet trpělivosti. Chceme pro vás připravit co nejkvalitnější lokalizaci, a to si žádá péči a čas (obzvláště, když se jedná o volnočasovou aktivitu). Věříme ovšem, že vaše čekání již nebude příliš dlouhé. Jakmile bude interní test za námi, rozhodně se vám opět ozveme,“ vysvětlili autoři češtiny.

Lokalizace.net také finalizují češtinu pro Far Cry 6, vyjít by měla do konce ledna pro všechny, a nedávno potvrdili nový projekt. Tím je překlad Marvel's Guardians of the Galaxy.