Star Wars Outlaws je nejprodávanější hra minulého týdne ve Velké Británii, ale zájem není tak velký, jak si v Ubisoftu přáli. I důsledkem vlažného přijetí této akční adventury se francouzské společnosti propadly akcie na desetileté minimum.

Za poslední dva dny akcie Ubisoftu ztratily více než 10 %. Na úrovni 15,50 eur za akcii byly naposledy v prosinci 2014. Výsledkem je, že tržní kapitalizace firmy na pařížské burze se dostala pod 2 miliardy eur.

Dle všeho investoři nevěří ve velkých úspěch Star Wars Outlaws. Na Metacritic má hra od novinářů 76 %, zatímco od uživatelů pouze 4,9/10. Společnost J.P. Morgan snížila odhad prodejů o dva miliony kusů, předpovídá, že se do března 2025 prodá 5,5 milionu kusů.

Ubisoft trápí ještě XDefiant. Bezplatná střílečka využívající známé značky měla dobrý start, ale nedaří se jí udržet hráče a nalákat nové. Vývojáři mají údajně dvě nadcházející sezóny na to, aby zvýšili počet hráčů. V opačném případě hrozí zastavení vývoje. Více tady.

Navzdory této situaci má Ubisoft dobré vyhlídky. Investoři věří v úspěch Assassin’s Creed Shadows. Akční RPG zasazené do feudálního Japonska se má postarat o to, aby tento fiskální rok byl finančně úspěšný. Ubisoft chystá také nové díly Far Cry a Ghost Recon, stejně tak remake prvního dílu Splinter Cell. Tak uvidíme, jak dopadne současný fiskální rok Ubisoftu. Končí 31. 3. 2025.