Ubisoft potvrdil, že po vzoru jiných vydavatelů, jako je Take-Two, Sony, Square Enix a Activision, zvyšuje cenu svých budoucích velkých her pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S o deset dolarů/eur.

První hrou s cenovkou 70 dolarů/eur bude pirátská akce Skull and Bones, jež vyjde 8. 11. letošního roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Titul zároveň vynechává PlayStation 4 a Xbox One. V českých obchodech cena může být až 2052 Kč. Na českých verzích PS Store a Xbox Store je 1999 Kč.

Novou cenovku pro velké AAA hry potvrdil generální ředitel Ubisoftu, Yves Guillemot, v rozhovoru pro Axios. Kde také uvedl, že některé projekty budou mít jinou cenovku. Například Assassin's Creed: Mirage s ohledem na svou délku (15 až 20 hodin) bude za 49,99 dolarů/eur.

Z mého pohledu je zdražení u Skull and Bones to poslední, co tahle nevýrazná hra potřebovala. Nechci působit jako zaujatý, ovšem pirátská akce se neukazuje ve vůbec dobré světle. Vše nasvědčuje tomu, že o tenhle projekt nebude takový zájem. A teď po zdražení může být ještě nižší.

Připomeňme, že první hrou od Take-Two za vyšší cenu byla už v srpnu před dvěma roky NBA 2K21. Následovaly firmy Activision, Sony, EA a Square Enix. Poslední jmenovaná dokonce za vyšší cenu prodává i některé hry pro PC. Microsoft nadále drží nižší cenu, nejspíš i s ohledem na předplatné Xbox Game Pass.