Ubisoft potvrdil příjezd Trackmanie na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Amazon Luna. Bezplatná závodní hra bude na těchto platformách spuštěna v pondělí 15. 5. 2023.

Trackmanie původně vyšla na PC v létě 2020 a jde de facto o remake oblíbené hry TrackMania Nations Forever z roku 2008. Hráči mohou vytvářet vlastní tratě a sdílet je napříč komunitou. Ty lze poté hrách v singleplayeru i multiplayeru.

Dobrou zprávou je cross-play a cross-progression napříč všemi platformami. Všude bude tedy hra stejná a všichni se budou moci spojit navzájem, stejně tak bude možné přenést svůj postup z jedné verze do jiné. To také znamená, že konzolisté si hned od začátku užijí více než 280 tisíc tratí vytvořených hráči.

Trackmania je sice free-to-play, ale noví hráči budou mít také možnost přejít na jeden ze dvou prémiových tarifů, čímž získají přístup k pravidelným událostem, včetně Cup of the Day, a k možnosti zakládat kluby, vytvářet a sdílet úpravy vozů, scházet se v soukromých místnostech a vytvářet nové kampaně a soutěže.