Vývojáři hry Tom Clancy's The Division 2 oznámili, že potrestají hráče, kteří zneužili chyby v novém herním PvE režimu Descent a získali tak větší množství zkušeností a SHD úrovní. Pokud se hráči přesto neponaučí, hrozí jim trvalé zablokování účtu.

 „Jsme si vědomi, že někteří hráči využívali chyby ve hře, která jim dovolovala připojit se na již připojeného hráče v režimu Descent skrz Ubisoft Connect rozhraní a tím neférově získat velké množství zkušeností a SHD úrovní,“ uvádí Ubisoft ve vysvětlení s tím, že se individuální hráče podařilo odhalit.

Přečtěte si také: Crash Team Rumble ukazuje typické neduhy live-service her

Trest spočívá ve dvoutýdenním zablokování přístupu ke hře s okamžitou platností. Účty „podvodníků“ budou rovněž označeny vlaječkou, aby ostatní viděli, že se jedná o problémové hráče. V případě, že by v budoucnu znovu porušili pravidla, tak jim hrozí permanentní ban.

Samozřejmě všechen postup, který si takhle hráči nastřádali, se jim resetuje. Vývojáři říkají, že tohle je důležitý přístup, aby zajistili, že všichni hráči budou mít stejnou příležitost k úspěchu při průchodu hrou.

Reakce Ubisoftu byla smíšeně přijata. Část komunity chválí snahu společnosti vyloučit zloděje zkušenostních bodů. Jiní hráči vnímají trest jako příliš brutální. Například novinář Tom Warren z The Verge říká, že pokud má nějaká hra chyby, tak by vývojáři neměli trestat hráče za jejich zneužívání, nýbrž ty chyby opravit.