Po průšvihu se Star Wars Outlaws se v Ubisoftu mírně chytli za nos a rozhodli se z části vyslyšet kritiku hráčů. Odklad Assassin's Creed Shadows na začátek roku 2025 je vhodnou příležitostí ke změnám. Po zrušení Season Passu a slibu, že první velké rozšíření bude zdarma pro všechny hráče, přichází další úprava.

Tou je zrušení kontroverznějšího předběžného přístupu. Majitelé sběratelské edice Assassin's Creed Shadows měli mít původně možnost zahrát si dobrodružství zasazené do feudálního Japonska o tři dny dříve. Nyní všechny edice hry budou odemčeny 14. února/februára na PlayStationu 5, Xboxu Series X/S a PC, včetně Ubisoft Connect a Steamu. Ano, Ubisoft vrací se hry v den vydání na platformu od Valve.

Z důvodu zrušení Season Passu a předběžného přístupu došlo ke zlevnění. Collector’s Edition bude nyní za 230 eur místo dříve oznámených 280 eur na PC a 240 eur na konzolích. I přes vynechání Season Passu zahrnou některé edice hry jako doplňky balíčky Sekiryu Dual Pack, Sekiryu Hideout Pack a 5 dovednostních bodů. Jinak zůstane sběratelská edice stejná, obsáhne tedy steelbook, artbook (76 stran), sošku obou hrdinů (přibližně 40 cm) nebo mapu světa.

Sběratelská edice Assassin's Creed Shadows by se měla brzy objevit v obchodech k předobjednání. Po odkladu hry byla z nabídky stažena.

O čem se nemluví, tak jsou dvě exkluzivní mise. Jedna byla určena pro předobjednávku jakékoliv edice a druhá pro majitele Season Passu, respektive edic Gold, Ultimate a Collector's. K misi Thrown to the Dogs za předobjednávku se vázal obrázek s hlavní hrdinkou Naoe se psem po boku. V případě mise pro Season Pass jsme měli infiltrovat tajnou společnost zevnitř. Vypadá to, že obě byly také zrušeny.