Palworld dělá vývojářům radost i starost. Během necelých dvou týdnů si hra v předběžném přístupu našla 19 milionů hráčů. To sice přineslo tvůrcům nemalé peníze. Na druhé straně ale také výdaje. Palworld běží na serverech, které nesmějí spadnout a musejí být k dispozici všem. Za tuhle službu má studio platit 478 tisíc dolarů (11,6 milionu korun) měsíčně.

Dalším problémem je nedostatek zaměstnanců. Japonská firma Pocket Pair urychleně hledá nové vývojáře, protože na Palworldu je ještě spousta práce.

Tým chce posílit na všech pozicích, hlavní jsou projektanti a inženýři. „Máme ohromný nedostatek přátel,“ dočteme se v japonském tweetu. „Nezáleží na tom, s jakým enginem máte zkušenosti,“ dodává. Pro nečekaný hit se hledají i grafici a další, co pomohou s vylepšováním a rozrůstáním titulu podobného Pokémonům.

Komunita Palworldu bude muset být trpělivá. Kromě oprav chyb a problémů mají autoři v plánu rozšířit hru mj. o nové budovy, další druhy Palů, nové bosse nebo technologie. Doufejme, že to nebude trvat příliš dlouho, aby Palworld nedopadl jako jiné nadějné hry, u kterých po čase bublina splaskla. Nebo jako společnosti, co během covidu nabraly stovky lidí a od minulého roku je musejí propouštět.

Palworld je dostupný v předběžném přístupu pro počítače (přes Steam) a konzole Xbox One a Xbox Series X/S. Najdete ho také v Game Passu.