Od známých „únikářů“ se na internetu objevují seznamy her, které bychom v noci měli vidět na State of Play od PlayStationu. Sony dříve prozradila, že ukáže 14 titulů pro PS5 a PS2 VR od svých partnerů z celého světa. Plus hry od PlayStation Studios, které vyjdou do konce letošního roku.

Na co se můžeme těšit? Pokud chcete být překvapeni, tak raději dál načtěte. Pro ostatní: Známý Nick Baker ve svém seznamu uvádí Where Winds Meet, Until Dawn, Astro Bot, Monster Hunter Wilds, God of War Ragnarok na PC, Concord a Aliens VR, což bude dle všeho Alien: Rogue Incursion.

Španělský leaker De Proximidad k těmto hrám přidává ještě konzolovou verzi Marvel Rivals, nové Five Nights At Freddy's, nové Dynasty Warriors, Path of Exile 2, Silent Hill 2, Phantom Blade Zero, novou hru ze Středního východu a nějakou novou hru pro virtuální realitu.

Zajímavé je, že ani v jednom seznamu se neobjevuje dříve spekulovaný LEGO Horizon. Možná byla kostičková podoba Horizon odložena a objeví se až na Summer Game Festu v červnu, případně na PlayStation Showcase, která snad proběhne v září. Nebo se nakonec ukáže, že to není hra.

Co na State of Play očekáváte vy? Prezentace se koná ze čtvrtka na pátek o půlnoci. V jednu ráno následuje Silent Hill Transmission, kde se má ukázat Silent Hill 2 Remake (ten vyjde na PS5 a PC).

Mimochodem, Astro Bot se stal hlavní tváří reklamy PlayStationu spojenou se sobotním finále Ligy mistrů ve Wembley, jak si všiml Tom Warren v Londýně. PlayStation je dlouhodobě partner Ligy mistrů. Loga PS5 můžeme pravidelně vídat na stadionech a v TV reklamě.