V průběhu posledních měsíců jsme byli od novinářů a insiderů lákání na očekávanou PlayStation Showcase, kde by Sony předvedla svá želízka v ohni. Většina se shodovala, že prezentace proběhne koncem května. Postupně však začali otáčet s tím, že možná půjde o komornější State of Play. A měli pravdu.

Sony dnes oznámila přípravu nové State of Play. Bude mít více než 30 minut a ukáže 14 titulů pro PS5 a PS VR2. Plus hry od PlayStation Studios, které vyjdou do konce letošního roku. To pravděpodobně bude multiplayerová střílečka Concord a nový Astro Bot. S ohledem na dřívější prohlášení zástupců japonské společnosti nemá pokračování blockbusteru čekat dříve než 1. 4. 2025. V poslední době se mluví také o brzkém oznámení PC verze God of War: Ragnarök.

State of Play se uskuteční 31. 5. o půlnoci našeho času (ze čtvrtka na pátek). Video bude mít premiéru na YouTube, Twitchu a TikToku.

Zajímavé je, že v pátek v jednu hodinu ráno začíná Silent Hill Transmission, kde se má ukázat Silent Hill 2 Remake (ten vyjde na PS5 a PC).