Specialisté na hororové hry ze studia Supermassive Games, kde vzniklo vychvalované Until Dawn a série The Dark Pictures Anthology, přibližují svůj nadcházející projekt. Tím je The Casting of Frank Stone, filmová noční můra pro jednoho hráče, která se točí kolem čtyř kamarádů, kteří při natáčení filmu odhalí hrůzy, jež přesahují hranice chápání.

Kromě toho, že se The Casting of Frank Stone drží klasického stylu Supermassive Games, tak je zajímavé ještě jednou věcí; odehrává se ve stejném světě jako Dead by Daylight.

„Svět The Entity je jako kniha s nekonečnými stránkami,“ říká Dave Richard, senior kreativní ředitel Behaviour Interactive, kde mají na starost Dead by Daylight. „Díky zcela odlišnému prostředí, odlišné hratelnosti a dalším prvkům je pro nás The Casting of Frank Stone způsobem, jak tyto stránky zaplnit a vyprávět příběh Dead by Daylight způsobem, jakým se nám to dosud nepodařilo.“

Ve hře The Casting of Frank Stone na vás čeká temný, rozvětvený příběh, v němž jsou rozhodnutí hráčů tím jediným, co stojí mezi životem a smrtí jednotlivých postav. Děj se odehrává v létě roku 1980, kdy se čtyři přátelé rozhodli zanechat stopu v hororové kinematografii. Netuší, že to, co zachytí svou 8mm kamerou, vyvolá něco neuvěřitelného. V průběhu hry budou hráči muset vyzkoušet své odhodlání a důvtip při řešení environmentálních hádanek, činit nemožná rozhodnutí a reagovat na Quick Time eventy při hledání stop, které odkryjí širší souvislosti.

The Casting of Frank Stone vyjde v letošním roce na PS5, Xbox Series X|S a PC (Steam, Epic Games Store a Microsoft Store).