Před měsícem na počítače vyšel příběhový psychologický horor Someday You'll Return, ve kterém otec zoufale hledá dceru uprostřed českomoravských lesů. Hru vytvořil převážně dvojčlenný tým, jenž má za sebou J.U.L.I.A.: Among the Stars.

V českém studiu CBE software zaznamenali spoustu pozitivní zpětné vazby, leč domácím hráčům vadí absence českého dabingu, který by dle jejich názoru neměl u české hry chybět.

Český dabing je jednou z nejčastějších otázek komunity okolo Someday You'll Return. Vývojáři s názorem komunity souhlasí a chtějí český dabing do hry dodatečně přidat. „Může to nějakou dobu trvat, ale už jsme zahájili jednání s českým dabingovým studiem. Pokud všechno půjde dobře, měli bychom ho v určitém okamžiku realizovat,“ upozorňují vývojáři.

„Uvědomujeme si poptávku po více jazycích a máme v úmyslu přidat co nejvíce jazyků, ale jsme stále jen tříčlenné nezávislé studio s omezenými zdroji. Musíme pečlivě vybírat, jaké jazyky přidáme a kdy je přidáme,“ píšou CBE software o dalších překladech, zejména těch textových.

V příspěvku na sociální síti Facebook došlo také na konzolové verze. Tvůrci chtěli původně začít na portování pracovat hned po vydání hry. PC verze ale vyžaduje vyladění. Z toho důvodu se na konzolových verzích Someday You'll Return nezačalo ještě pracovat. Tudíž není stanoveno ani datum vydání. To nám slibují odhalit, jakmile budou připraveni. „Prosím, mějte s námi trpělivost, děláme vše, co je v našich silách,“ dodávají.

V CBE software se poslední měsíc soustředili na opravu chyb a zlepšení PC verze. Mimo jiné se rozhodli odstranit část obsahu hry, aby zlepšili celkový zážitek.