Vývojářské studio Pocketpair, které stojí za indie hitem Palworld, zakládá se Sony novou firmu Palworld Entertainment, která by měla značku rozvíjet i mimo hry.

Palworld Entertainment Inc. založily Pocketpair, Sony Music Entertainment Japan a její dceřiná společnost Aniplex. Novou firmu povede generální ředitel Pocketpair Takuro Mizobe a bude zodpovědná za „rozvoj dosahu duševního vlastnictví a rozšiřování komerčních obchodních aktivit“. To zahrnuje i globální licencování i merchandisingové aktivity spojené s Palworldem mimo videohry.

Celé toto uspořádání se vlastně moc neliší od způsobu, jakýmspolečnost Game Freak společně s Nintendem a Creatures založila The Pokémon Company, která provozuje značku Pokémon.

Vše o kauze kolem Palworld

Úsilí tohoto nově vzniklého subjektu začne vývojem exkluzivního merche založeného na Palworldu, který bude debutovat na veletrhu Bilibili World v čínské Šanghaji.

Pozoruhodné je, že navzdory partnerství se Sony ještě není Palworld dostupný na konzolích PlayStation. V březnu však Mizobe uvedl, že studio jedná o uvedení hry i na další konzole, tudíž je to asi jen otázkou času. Navíc nedávno byl příchod na PlayStation naznačen.

Palworld vyšel letos v lednu v předběžném přístupu pro PC (Steam), Xbox Series X/S a Xbox One, včetně Game Passu. Titul během prvního měsíce přilákal 25 milionů hráčů. Minulý měsíc navíc přibylo nové rozšíření Sakurajima, které představilo nový ostrov, nové Paly a jejich poddruhy. Také byly přidány dedikované servery na Xboxu, nové budovy, zvýšený level cap, nový raid, pevnost s ropnou plošinou a režim PvP arény.