Včera večer na Xbox Games Showcase 2024 jsme si mohli užít pěkné herní ukázky z Fable. Studio Eidos Montréal se posléze na sociálních sítích pochlubilo, že pomáhá studiu Playground Games s vývojem tohoto nezapomenutelného dobrodružství.

Bohužel jsme se nedozvěděli, jak moc jsou tvůrci Deus Ex a Marvel's Guardians of the Galaxy do vývoje zapojeni. Nevíme, zda pomáhají s celým vývojem, nebo jen s určitou částí. Každopádně, Microsoft ve studiích Embracer Group našel oporu. Vždyť Crystal Dynamics kromě vývoje nového Tomb Raider pro Amazon spoluprací s The Initiative na zajímavém špionážním thrilleru Perfect Dark. Ten jsme včera viděli ve velmi zdařilé ukázce.

Poslední hrou od Eidos Montréal jsou Marvel's Guardians of the Galaxy z roku 2021. Akční adventura měla pozitivní ohlas, ale nesplnila očekávání vydavatele. Kvůli velkému šetření potom Embracer Group zrušil vývoj nového Deus Ex a propustil 97 lidí. Místo Deus Ex se v kanadském studiu mají zaměřit na originální franšízu. Různé inzeráty zmiňovaly kooperaci, levelování, vylepšování, crafting a Unreal Engine 5.