Tvůrce indie hitu Stardew Valley Eric „ConcernedApe“ Barone prohlásil, že nikdy nebude vybírat peníze za DLC nebo aktualizace. Zároveň připomněl, že na portech a dalších přídavcích stále pracuje.

Nedávno vývojář napsal na sociální síti X, že konzolové a mobilní porty nejnovější aktualizace s číslem 1.6 jsou stále ve vývoji. Na PC tato verze vyšla už v březnu.

„Vím, že to trvá dlouho, myslím na to každou minutu. Osobně jsem na mobilním portu pracoval každý den. Oznámím to, až budou nějaké smysluplné novinky (např. datum vydání). Doufám, že si užíváte léto.“

Na tento příspěvek zareagoval jeden z uživatelů se zprávou, že pokud bude vše zcela zdarma, tak si lidé rádi na nový obsah počkají.

„Přísahám na čest svého příjmení, že dokud budu žít, nikdy nebudu za DLC nebo aktualizace vybírat peníze,“ odpověděl Barone. „Udělejte si screenshot a zostuďte mě, pokud někdy tuto přísahu poruším.“

Farmářský simulátor života, Stardew Valley, byl vydán v roce 2016 a od té doby obdržel spoustu bezplatných aktualizací. Verze 1.6 přidala tunu nového obsahu, včetně nových festivalů, předmětů a receptů na výrobu, dialogů, nového typu farmy a spousty dalšího. Fanoušci ji přijali kladně a po ní následovaly další opravné patche.

Kromě Stardew Valley pracuje autor také na další hře jménem Haunted Chocolatier, ve které se hráč zhostí majitele továrny na čokoládu. Herní náplň by měla být podobná Stardew Valley, avšak tvůrce na svém blogu popsal, že se více soustředí na soubojový systém a klade větší důraz na akční náplň. Informací je však stále poměrně málo a vývojář připomíná, že až hra bude připravená, tak ji vydá a není třeba nikam spěchat.