Studio Luminous Productions, které vytvořilo neúspěšný akční RPG titul Forspoken, bude pohlceno společností Square Enix.

Změna proběhne 1. 5. letošního roku. Do té doby se vývojáři plně soustředí na Forspoken. Mimo jiné pracují na aktualizaci, která zlepší celkový výkon hry, a také na dodatečném balíčku Tanta We Trust, jenž je naplánován na léto.

Luminous Productions bylo založeno v roce 2018 s vizí vytvářet AAA hry kombinující technologie a umění a přinášet zcela nové zážitky. Mělo být výkladní skříní Square Enix s enginem Luminous a za úkol mělo vytvořit první next-gen hru japonské společnosti. Moc to ale nevyšlo, ve studiu vzniklo kladně hodnocené Final Fantasy 15 a průměrné Forspoken, které má hodnocení kolem 6/10. Na Steamu hru hodnotí smíšeně. Přitom se prodává za 80 eur.

„Fúze je součástí snahy společnosti dále posílit konkurenceschopnost vývojářských studií skupiny, což je cíl stanovený v rámci její současné střednědobé obchodní strategie,“ uvádí tisková zpráva. „Spojení těchto dvou subjektů dále posílí schopnost skupiny vyvíjet HD hry.“

V Luminous Productions pracuje kolem 150 lidí.