O odchodu kreativního ředitele Mario + Rabbids Davidea Solianiho z Ubisoftu jsme psali na konci července. Jeho příběh má nyní pokračování. Spolu s hlavním designérem Red Dead Redemption Christianem Cantamessou zakládají nové studio Day 4 Night. Dvojice bude podle tiskové zprávy spolurežírovat novou značku.

Když jsem se poprvé zamiloval do videoher na začátku mé kariéry, viděl jsem sílu tohoto nového média vyprávět nikdy nevyřčené příběhy a vytvářet světy, které mohou změnit lidi. Day 4 Night je návrat k tomuto inovativnímu duchu, k té nevinnosti a k té neposkvrněné kreativitě,“ líčí Cantamessa.

Přečtěte si také: V Saber Interactive vzniká akční RPG založené na seriálu Avatar: Legenda o Aangovi

Studio získalo první dotaci od korejského giganta Krafton, pod kterého spadá například PUBG nebo relativně čerstvě i Tango Software. Kromě Kraftonu studio čerpá i z fondu 1Up Ventures, který založil spoluzakladatel Xboxu Ed Fries. Jeho cílem je podporovat komunitu nezávislých vývojářů.

Když vídáte mnoho konceptů, tak jako my, vždy je velmi zábavné, když uslyšíte nápad, který je úplně nový a originální. Tohle byla rozhodně jedna z nejvíc kreativních věcí, kterou jsme za poslední dobu viděli,“ popisuje Fries chystaný titul studia Day 4 Night.

Ke Cantamessovi a Solianimu se připojí řada veteránů, zejména z Ubisoftu, kde se podíleli na značkách jako Mario + Rabbids, Just Dance, Ghost Recon nebo Star Wars. Jmenovitě pomáhají studio založit Cristina Nava, Gian Marco Zanna a Luca Breda.

V Day 4 Night vytváříme odraz všeho, co jsem kdy chtěl zažít jako hráč – radost, dobrodružství, poezii, akci, div a potěšení z práce s přáteli,“ říká Soliani.

Pro zajímavost, název Day 4 Night vychází ze stejnojmenné filmařské techniky, při které se noční scény natáčejí ve dne, buď skrze manipulací kamer, nebo je natočený materiál upravený v post-produkci.

Každopádně, my budeme bedlivě sledovat, s čím nové studio přijde. Zatím si můžete přečíst náš zmíněný článek o Solianim s naše recenze na Mario + Rabbids a jeho pokračování.