Davide Soliani je člověk, kterému můžeme děkovat za překvapivý crossover Mario + Rabbids. Až donedávna pracoval jako kreativní ředitelUbisoft Milan, kde strávil 25 let. Z toho 11 pracoval právě na zmíněných tahových strategiích.

Rozhodl jsem se opustit Ubisoft a vydat se na nové dobrodružství. Více říct nemůžu. Děkuji moc za všechno, vážně,“ píše Soliani v příspěvku na X. V odpovědích nalezneme plno dojatých fanoušků, kteří mu děkují a přejí mu hodně štěstí do budoucna.

I Ubisoft se v odpovědích dojatě vyjádřil, na to už reakce od fanoušků pozitivní nebyly. Buď firmě sentiment nevěří, nebo se dožadují nového Raymana. Každopádně i Ubisoft Solianimu za jeho práci děkuje. „Teď je čas, abychom brečeli my,“ píše na X.

Naráží tak na meme #DontCryUbisoftMan, který vznikl na E3 2017. Tehdy sám tvůrce Maria Shigeru Miyamoto vyjádřil nadšení z Mario + Rabbids. Kamera následně zabrala dojatého Solianiho. Vznikla z toho fotka, která chvilku trendovala na Twitteru a kterou bývalý kreativní ředitel sám sdílel pod svůj rozlučkový příspěvek.

Mario + Rabbids Kingdom Battle a její pokračování Sparks of Hope je crossover mezi postavami ze světů Maria a Raymana. Herně má blízko k posledním dvěma dílům XCOM. Navzdory těžce představitelnému konceptu jde o velmi povedené hry, o čemž se můžete přesvědčit v našich recenzích jak prvního dílu z roku 2017, tak druhého dílu z roku 2022. Obě hry jsou exkluzivní pro Nintendo Switch. Co se prodejů týče, v lednu tohoto roku Ubisoft hlásil více než 3 miliony kopií Sparks of Hope. To jednička překonala hranici 10 milionů.