České nezávislé studio Amanita Design se u nás i ve světě proslavilo veselými hrami jako Creaks, Pilgrims, Chuchel, Samorost nebo Machinarium, které jsou určeny pro hráče všech věkových kategorií. Tentokrát se v Brně rozhodli pro změnu a chystají psychedelickou hororovou adventuru Happy Game, která se od předešlých titulů tvůrčího celku výrazně liší.

„Malý chlapec upadl do strašlivé noční můry. Dokážete ho rozveselit?“ ptají se vývojáři v tiskové zprávě. Na hráče čekají tři nezapomenutelné noční můry. Abyste našli cestu ven, budete muset přijít na kloub různorodým hádankám v (ne tak úplně) překrásných kulisách a přechytračit podezřelé smajlíky i růžové králíčky, což jsou nevšední nepřátelé. To vše doplní znepokojivá hudba a vřískoty od české freakfolkové kapely DVA. Ta dříve složila soundtracky pro tituly Botanicula a Chuchel.

Přečtěte si také: Chuchel a Kekel, to je dvojka, která vás rozesměje i rozpláče zároveň

Do jara si rozmyslete, jestli jste cílová skupina a jaké jste měli dětství,“ dodává David Šemík s tím, že většina postav se ve hře usmívá. „Snad to pomůže.“

Vydání Happy Game je v plánu na jaro nadcházejícího roku ve verzích pro PC a Nintendo Switch. Steam (uvádí české titulky) upozorňuje na komické násilí. Často máte při hraní vidět krev na podlaze a budete svědky dekapitace rozkošných králíčků.