Společnosti Kalypso Media a Realmforge Studios uvedly na trh PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze hry Tropico 6. Známou strategii si na nové generaci konzolí můžete zahrát v nativním rozlišení 4K. Jen majitelé PS4 nebo Xbox One verzí budou zklamány, next-gen vylepšení není zadarmo, nýbrž za 10 eur na PlayStation Store a Xbox Store.

Pokud Tropico 6 na konzoli ještě nemáte, oceníte Tropico 6 Next Gen Edition, která kromě hlavní hry obsahuje také Llama of Wall Street DLC a balíček El Prez s dodatečnou misí, novými budovami a spoustou možností, jak vyzdobit diktátorův palác.

„Blahobyt či utrpení vašich pracovitých poddaných, teda občanů, na tropickém ostrově ještě nikdy nebyl tak detailní, jako nyní ve 4k rozlišení. Puchýři a krví zalité ruce farmářů, dělníků a horníků vám navíc nikdy nebyly tak jedno, jako z pohodlí gauče před televizí. No, a co víc si přát? Snad jen švýcarské bankovní konto plné dolarů vydřené vaší tyranskou rodinou z pohodlí paláce. To, a ještě mnohem víc napříč epochami moderní civilizace vám znovu přináší pouze Tropico,“ dočteme se v tiskové zprávě.

NOVÝ PATCH

Mezitím vyšla zbrusu nová aktualizace, jež mimo jiné optimalizuje vývoj. Díky tomu došlo ke snížení paměťových nároků až o 1 GB, což pocítí zejména hráči s méně výkonným hardwarem.