Logická vizuální novela Tron: Identity v loňském roce vzbudila zájem o tenhle fascinující svět. U příležitosti nadcházejícího filmu Tron: Ares oznamují její tvůrci izometrickou akci Tron: Catalyst s dynamickou hratelností a prý poutavým příběhem.

Tron: Catalyst hráče zavede do sítě Arq Grid, kterou proslavil právě Tron: Identity. Těšit se můžete na známé a fascinující oblasti, ve kterých budete působit jako Exo. To je extrémně odolný a vynalézavý program, jenž ovládá neuvěřitelnou sílu zvanou Glitch. Ta mu umožňuje vytvářet časové smyčky, které jsou klíčem v boji proti mocným vládcům rozpadající se sítě. Kromě toho budete neustále pronásledování Connem, nebezpečným agentem CORE a čelit výzvám.

Tisková zpráva láká na boj s legií děsivých nepřátelských programů. Bojovat se bude zblízka i na dálku. Využijete také motocykl Light Cycle. Časová smyčka má hratelnosti dodat nový a vzrušující rozměr.

Tron: Catalyst je v plánu na rok 2025 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Ve stejném roce bude mít v kinech premiéru film Tron: Ares.