Ve světě live service her je těžké uspět. Někdo to dokáže, jiný ne. V poslední době se stala úspěšná kooperativní střílečka Helldivers 2 ve stylu Hvězdné pěchoty. Na druhé straně je Suicide Squad: Kill the Justice League. Titul nesplnil očekávání Warner Brosu. Řekl to finanční ředitel korporace Gunnar Wiedenfels během hovoru s investory.

Akce se Sebevražedným oddílem vyšla 2. února/februára letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Prostřednictvím dodatečné podpory mají vývojáři ze studia Rocksteady šanci hru ještě nakopnout, ale Warner Bros. chtěl vidět výsledky hned. Úspěch/neúspěch je posuzován předobjednávkami a prvními týdny prodeje, tak to zkrátka v tomhle světě chodí. Často takové neúspěchy mají dopad na vývojové studio.

Nesplnění očekávání staví herní divizi americké společnosti do složité situace. Suicide Squad byl jedním z hlavních her tohoto roku, který je srovnáván s úspěšným loňským rokem, kdy ve stejné době spatřil světlo světa hit Hogwarts Legacy, nejprodávanější hra roku 2023. Prodalo se více než 22 milionů kusů. K tomu se novinka od tvůrců série Batman: Arkham stěží přiblíží.

Prodeje Suicide Squad: Kill the Justice League odhaleny nebyly. Na Steamu ale hra dosáhla 13 459 současně hrajících hráčů. Hogwarts Legacy jako singleplayerovka mělo 879 308 hráčů. Suicide Squad uškodily problémy se servery, obsah i celková kvalita.

„Suicide Squad: Kill the Justice League je první pokus studia Rocksteady zabřednout do vod live-service titulů a bohužel nepatří mezi ty nejšťastnější. Jde o na kost ohlodanou střílečku, které v aktuální chvíli nezbývá než spoléhat na příběh a dokola recyklovat to minimum obsahu, které tam člověk najde. Změní se to v následujících sezónách? Možná ano, možná ne. Nezbývá než počkat. V rámci vydání je to ovšem titul, který předešlým hrám studia nesahá ani po kotníky a který dost možná skončí jako většina live-service titulů, které už od prvního dne nedokáží ničím na delší dobu zaujmout,“ dočtete se v naší recenzi.