Na EVO 24, největším světovém turnaji v bojových hrách, došlo k překvapivému odhalení v sérii Tekken. Do hry se vrátí její největší antagonista Heihachi Mishima. Vzhledem k závěru sedmého dílu se takové odhalení neočekávalo, ale jeho návrat potvrzuje i nový trailer.

Dlouholetý producent a režisér série Katsuhiro Harada se vyjádřil pro IGN, že skutečně zamýšlel, aby Tekken 7 byl závěr Heihachiho příběhu. „Ale pak jsme vydali Tekken 8, vynaložili jsme velkou snahu, co se příběhu týče, a fanouškům se to velmi líbilo. Jenže během toho jsme cítili, že jim [Heihachi] chyběl. Nám také. A tak jsme se rozhodli, že ho [vrátíme],“ říká.

Harada dodal, že jeho příchod už chvíli připravují a naznačují. Například logo třicátého výročí značky má představovat siluetu Heihachiho hlavy.

Třetí DLC postava se objeví na podzim tohoto roku. Navazuje tak na jarní vydání Eddyho Gorda a na Lidii Sobieskou, která do hry přijde 25. července/júla. Pro majitele early accessu v dražších edicích hry je dostupná už nyní. Na podzim by také mělo přijít příběhové DLC navazující na konec Tekken 8 a popisující další souboje mezi rodinou Kazamových a Mishimových. Bude zdarma pro všechny hráče. Jde o první příběhové DLC v historii značky.

Tekken 8 je nejnovější příspěvek do dlouholeté řady bojovek od Bandai Namco. Loňský titul měl velký úspěch u kritiků, později ale schytal kritiku od hráčů kvůli agresivním mikrotransakcím. Naši recenzi si můžete přečíst zde.