Akční hack-and-slash RPG Torchlight 3 dnes zažívá velký milník. V rámci PC Gaming Show bylo totiž oznámeno, že se hra po dlouhatánské a klikaté cestě dostává do fáze early access. V doprovodu nového traileru tak hra vstupuje na Steam, kde si ji můžete zakoupit za 30 euro

Vysílání také navštívil generální ředitel vývojářské společnosti Echtra Games Max Schaefer, aby nás seznámil s jejich novou hrou. Torchlight 3 se bude odehrávat ve stejném světě jako první a druhý díl, od poslední návštěvy však uplynulo celých 100 let. Impérium se dostalo do úpadku, jelikož se jeho obyvatelé stali poněkud lenivější a pohodlnější a nikdo netuší, že se na obzoru objevuje nová hrozba.

Přečtěte si také: V připravovaném Torchlight III si budete moci vytvořit vlastní pevnost

Od minulých dílů se také rozšířila galerie vašich mazlíčků. Nejenže si budete moci vybrat svého domácího mazlíčka, který vás bude doprovázet při dobrodružstvích. Nová zvířata budete moci nalézat během vašich výprav v přírodě a přidávat si je do své sbírky, pokud se vám podaří porazit jejich vlastníky. Těšit se můžete na psy, kočky, lamy, sovy nebo i mnohem exotičtější živé tvory. 

“Vždycky jsme se chtěli vyhýbat otřepaným třídám jako rytíři, zloději či kouzelníci a snažili jsme se vytvořit něco opravdu zajímavého.” říká Schaefer. A skutečně, Torchlight 3 se klasickým povoláním vyhýbá velkým obloukem. Hrát tak budete moci například za Forge, robota fungujícího díky páře, nebo Railmastera, jenž je schopen vyvolávat na protivníky příznačné vlaky. 

V předběžném přístupu bude hra minimálně několik měsíců, aby vývojáři mohli pochytit dostatečnou zpětnou vazbu od jejich hráčů a fanoušků. Během early accessu hra postupně získá kompletní třetí akt a další ještě neoznámený obsah. Plná verze se pak bude lišit převážně tím, že se hra bude dát hrát i jako singleplayer, jenž nebude vyžadovat internetové připojení. Do hry ale samozřejmě přibudou i nové postavy.