Ještě na konci minulého roku jsme si všichni mysleli, že se do světa Torchlight vrátíme ve formě masivně multiplayerového hack and slash RPG s názvem Torchlight Frontiers. To se však před třemi měsíci změnilo a společnosti Perfect World Entertainment a Echtra Inc. se rozhodli přetvořit hru na plnohodnotné pokračování s názvem Torchlight 3, jež bude mít svým stylem hraní mnohem blíže k originálu. 

Nový trailer nám představuje jednu z připravovaných herních mechanik. Každý hráč si totiž bude moci vybudovat na svém pozemku vlastní pevnost. Tu si otevřete hned ze začátku hry poté, co z místa vyhodíte kmen goblinů. Čeká vás však hodně práce, jelikož váš domov připomíná spíš skládku než honosné sídlo. Naštěstí hned ze startu budete mít spoustu možností, jak váš pozemek vylepšit. A další předměty nebo nákresy na vás čekají v herním světě. Nejužitečnější věci pak získáte za plnění různých questů a stoupáním v žebříčku kontraktů.

Pevnost však nemá být jen okrajová záležitost, ba naopak má hráči přinést řadu důležitých výhod. Nejen že zde budete vytvářet řadu důležitých stanic pro pokrok ve hře, bude to i místo, ze kterého mohou těžit jiní hráči. V částečně sdíleném světě na váš domov může narazit jiný hráč, stejně jako vy můžete navštívit sídlo někoho jiného a využít tak výhody, které vlastní třeba vaši přátelé. 

Nejšťastnější však budeme, pokud nás vývojáři nechají si ochočit toho roztomilého pejska se soudkem rumu na krku. Protože i on bude určitě mít své místo v obývacím pokoji jisté. Torchlight III má vyjít v průběhu letošního léta prostřednictvím Steamu. Později se ho dočkáme i na PlayStation 4 a Xbox One.