Vydavatel Assassin's Creed, Far Cry a The Division by mohl v budoucnu patřit Tencentu. Čínská nadnárodní akciová holdingová společnost má s rodinou Guillemotových (zakladatelé Ubisoftu) hledat řešení, jak stabilizovat firmu.

Jednou z možností je, že by se firmy Tencent a Guillemot Brothers Ltd spojily za účelem převzít Ubisoft. Každá už nyní vlastní menšinový podíl. Tím by měly Ubisoft ve svých rukou a mohly by udělat potřebné změny. Yves Guillemot je generálním ředitelem Ubisoftu.

Rozhovory mají být ale teprve na samém začátku. Ve spolupráci s poradci mají být zvažovány i další alternativy. Od anonymních zdrojů se to dozvěděla agentura Bloomberg.

Ubisoft má v posledních letech problémy, jeho hry se špatně prodávají (naposledy Star Wars Outlaws). Důsledkem toho se akcie Ubisoftu propadly na desetileté minimum. Jen letos francouzská společnost ztratila více než polovinu své tržní hodnoty.

Zajímavé je, že dnes akcie vzrostly o více než 30 %. Ale v porovnání s předešlým měsícem klesly o 9 %. Ve srovnání se začátkem roku 2024 je ztráta až 39 %.

Ubisoft nedávno odložil Assassin’s Creed Shadows z listopadu/novembra letošního roku na únor/február 2025. Vývojáři dostali více času, aby hru vyladili a neopakovaly se chyby a problémy jako u akční adventury Star Wars Outlaws.

Tencent zcela vlastní Funcom, Riot Games nebo Sumo Digital a má většinový podíl v Turtle Rock Studios, Techland, Fulqrum Publishing, Klei Entertainment, Tequila Works, Yager Development nebo Fatshark. Potom má podíly také ve FromSoftware (16,25 %), Krafton (13,6 %), Frontier Developments (6,86 %), Paradox Interactive (5 %), Shift Up (20 %), Bloober Team (22 %), Epic Games (40 %), Don't Nod (40,4 %) nebo Bohemia Interactive (menšinový podíl). V letošním roce Tencent zdvojnásobil investice do Remedy. U finského studia získal hlasovací právo.