Maxis opět po čtvrt roce vydal novou epizodu novinkového servisu pro fanoušky The Sims – Behind The Sims. Patnáctiminutové video přineslo několik oznámení o budoucích přídavcích a odhalilo nové informace o Projectu Rene.

KOLEKCE S TÉMATIKOU VAŘENÍ

The Sims 4 Home Chef Hustle (česká název zatím není znám) je název nové kolekce, o které se dozvíme více 14. 9. v traileru. Na této kolekci pracoval úplně nový, evropský tým, složený z lidí různých národností Evropy.

Kolekce slibuje nové malé i velké spotřebiče do kuchyně, novou kuchyňskou linku a hlavně vylepšené vaření pro simíky se spoustou lahodných receptů z celého světa. Těšit se můžete třeba na vaflovač nebo pečení cupcaků v troubě (což je mnohem přijatelnější, než ten obří stroj na jejich výrobu ze základní hry). Simíci si také budou moci otevřít stánek s jídlem a své čerstvě navařené výtvory prodávat, což otevírá nové možnosti výdělku.

HUSTLE AND BUSTLE

Opět byl zveřejněn velmi nespecifický výhled na obsah, kterého se dočkáme v období od září do prosince. Kromě již zmíněné kolekce nám na krátkém animovaném videu byl přislíben i nový, velký dodatek. Více informací zatím bohužel nevíme a můžeme je spekulovat, čeho se bude týkat. Sims tým v této nápovědě použil slovíčko „neighbourly“, bude to tedy dodatek zaměřený na sousedství? Na sousedské vztahy? Nebo je to jen odvedení od skutečného tématu? Na to si bohužel budeme muset počkat.

THE SIMS MOBILE

The Sims Mobile slaví Halloween k příležitosti 100 let Hollywoodu, a tak představuje nový příběh týkající se zahradního trpaslíka. Netuším, proč je Halloween a 100 let Hollywoodu spojeno se zahradním trpaslíkem, ale zřejmě chtěli nadhodit nové oblečení ku příležitosti této slávy a pro pokročilé hráče přinést zase něco nového.

THE SIMS FREEPLAY

Do této verze The Sims pro změnu přichází den mrtvých a sním spojené slavnosti. Vaši simíci si budou užívat veškeré neřesti spojené s tímto svátkem, chutné jídlo, pití a spoustu a spoustu tance. Samozřejmě k tomu dostanou i patřičné vybavení v podobě nových objektů stavby a oblečení.

PROJECT RENE ALIAS THE SIMS 5

To, na co nejspíše většina sledujících premiéru čekala nejvíce, byly informace o Projectu Rene, což má být nástupce The Sims 4. Bylo tedy překvapením, když se SimGuru Lyndsay zmínila, že The Sims 4 a Project Rene budou koexistovat ve stejnou dobu a oba projekty se budou nadále vyvíjet současně.

Již není překvapením, protože jsme o tom již několikrát informovali, že Project Rene má být již od svého vydání kompletně zdarma. Lyndsay prozradila, že chtějí hráčům přinést ten pravý Sims zážitek, a proto bude tento titul unikátní, nejen v tom, že bude mít multiplayer, ale také jakým způsobem do něj bude vydáván další obsah tak, aby vyhovoval všem hráčům.

Slíbila, že plná hra bude bez jakýchkoli mikrotransakcí a skrytých poplatků kompletně zdarma.

Mimoděk se také zmínila, že například základní počasí, které bylo dosud ve všech přechozích dílech formou DLC, je součástí základní hry, aby si tak otevřeli prostor pro případnou interakci či jeho rozšíření při vývoji dodatečného obsahu.

OFICIÁLNÍ MERCHANDISE

Poslední oznámenou novinkou byla zmínka o prodeji oficiálního merche. Prodej by měl být zahájen později tento rok. Bohužel zatím nebyl nijak ukázán, takže na to, co z toho nakonec vzejde, si budeme muset ještě chvilku počkat.