Konec července nebude v The Sims 4 ve znamení pouze nového středoškolského rozšíření, v rámci High School Years DLC vyjde také bezplatná aktualizace, která do nástroje pro vytvoření Simíka přidá sexuální orientaci. To zahrnuje heterosexuální, homosexuální a bisexuální Simíky, stejně jako ty, kteří jsou asexuální nebo aromantičtí.

Nová funkce sexuální orientace vám umožní přiřadit Simíkům řadu parametrů ohledně přitažlivosti. Na obrázku níže vidíte, jak bude funkce sexuální orientace vypadat v nástroji Vytvořit Simíka. Na výběr jsou tři nová nastavení: Mého Simíka přitahují, Můj Simík v lásce objevuje sebe sama a Můj Simík se chce milovat s.

Aktualizace vyjde 28. 7. tohoto roku. Více o možnostech níže:

MÉHO SIMÍKA PŘITAHUJÍ

Jedná se o jednoduché pozitivní tvrzení, která jasně říká, kým je váš Simík přitahován. Pokud se Simík, jehož pohlaví se neshodují s tím, které vašeho Simíka přitahuje, pokusí o romantickou interakci s vaším Simíkem, dočká se odmítnutí.

Zaškrtnout můžete jakoukoliv kombinaci přitažlivosti (čili klidně všechno, nebo taky nic), což odráží romantickou orientaci vašeho Simíka. Později budeme tuto funkci moci rozšířit i na další genderové identity, které v tuto chvíli nejsou hotové.

Vnímáme, že situace, kdy je tato počáteční volba pouze binární, není ideální. Mechanicky však zatím nebinární Simíci v The Sims 4 neexistují. I když jsme aktualizací zájmen udělali pořádný pokrok k reprezentaci nebinárních Simíků, je nám jasné, že zájmena nejsou totéž jako genderové identity. Jsme si vědomi toho, že v téhle oblasti před sebou máme ještě hodně práce.  Více se tomu budu věnovat v Často kladených otázkách, uvádí vývojáři.

MŮJ SIMÍK V LÁSCE OBJEVUJE SEBE SAMA

Toto nastavení určuje, zda se sexuální orientace vašeho Simíka může při hraní měnit. Tímto nastavením chtěli tvůrci zachytit dva velké příběhy.

První je příběh člověka, který už přišel na to, kým je, a má naprosto jasno v tom, kdo ho přitahuje. Takový Simík bude mít toto nastavení vypnuté. Těmto Simíkům se orientace během hraní měnit nebude a budou jasně odmítat návrhy Simíků pohlaví, které je nepřitahuje.

Druhý příběh je o Simíkovi, který ještě ve všem jasno nemá. Simíci, kteří budou mít toto nastavení zapnuté, si také vyberou počáteční sexuální orientaci (viz předchozí krok), ale ta se jim během hraní může změnit. S tím, jak váš Simík prožívá různé romantické interakce, může postupně skončit úplně jinak, než jak začínal.

MŮJ SIMÍK SE CHCE MILOVAT S

Toto nastavení určuje, s kým se váš Simík může milovat. Pokud chcete vyprávět příběh asexuálního Simíka, můžete nechat všechny možnosti nezaškrtnuté. Podobně můžete vyprávět příběh o aromantických Simících, kteří mají zájem o milování, ale nemají zaškrtnutou žádnou volbu ohledně romantické přitažlivosti. Více informací najdete v Často kladených otázkách.

Můžete také vyprávět ještě konkrétnější příběhy, například o Simících, kteří jsou přitahování různými pohlavími, ale o fyzickou intimitu mají zájem pouze s jedním z nich.