Od dnešního dne si studenti užívají letní prázdniny, už brzy ale budou moci zavítat zpět do školy prostřednictvím středoškolského rozšíření hry The Sims 4. Vyjde 28. 7. pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.

V High School Years DLC, které následuje po vlkodlačím balíčku ze začátku června, pošlete své teenagerské simíky na Cooperdalskou střední, která se stane jejich středobodem života. Simíci budou pokládat základy celoživotních přátelství, vybírat si své oblíbené mimoškolní aktivity a postupně dospívat.

Nová lokace Copperdale se rozkládá na břehu jezera LaSuli a je domovem nejen místní střední školy, najdete zde knihovnu, honosné sídlo ředitele školy, obchod se smíšeným zbožím a zábavní park se strašidelným domem, tunelem lásky, ruským kolem a fotobudkou.

Zpět na střední. Během výuky budou Simíci chodit na hodiny, trávit čas s kamarády, chodit na obědy do jídelny, každý týden skládat zkoušky a snad se i vyhnou vyhubování od ředitele, který bedlivě střeží chodby. Po škole se mohou studenti účastnit aktivit, jako je fotbal, povzbuzování, šachy a počítače. Také mohou vyrazit na akce, jako jsou vědecké soutěže, nebo prostě jít domů a uchýlit se do svého pokoje plného plakátů, kde si budou psát domácí úkoly.

Pokud jde o mimoškolní aktivity, mohou se Simíci teenageři přidat do mimoškolního klubu a věnovat se fotbalu nebo povzbuzování, trénovat dovednosti související s těmito aktivitami, zúčastnit se soutěží a užívat si vítězství i prohry po boku svých spoluhráčů.

Spolu s vydáním rozšíření Střední škola vyjde i aktualizace základní hry, která přinese nové způsoby sebeobjevování. Poskytne vám nové funkce, které Simíkům do životů přidají více možností a příležitostí, aby objevovali sami sebe. Bezplatná aktualizace základní hry přinese také ochlupení. Pokud si pořídíte rozšíření Střední škola, vaši Simíci si budou moci ochlupení upravovat a zastřihovat a užívat si tak svůj vstup do puberty.

Rozšíření Střední škola přináší spoustu nové neplechy. Náctiletí Simíci budou moci předvádět spoustu nových žertíků. Pokreslete tabuli, nechte spolužákovi ve skříňce smrdutou kapsli nebo si pohrajte se školním rozhlasem. Hlavně se u toho ale nenechte přistihnout! Pokud si úspěšně vystřelíte z ostatních Simíků, zvýšíte tím svou dovednost neplecha. Pokud se ale necháte přistihnout, negativně to ovlivní vaše vztahy a také to povede ke snížení důvěry.

Středoškolský život bude završen plesem a promocí. Ples si budete moci vyladit do nejmenších podrobností od přípravy až po samotnou realizaci. Simíci mohou vyrazit sami, pozvat někoho do páru, vyrazit s kamarády nebo se na něj úplně vykašlat. Hráči se také mohou ponořit do detailů, jako je vytvoření a prezentace cedule s pozvánkou na ples, výběr oblečení, sezvání kamarádů k přípravě na ples a volení krále a královny plesu. Hráči také mohou naplánovat taneční sestavy, hudbu, občerstvení a podobně. Příprava a účast vašich Simíků na plese ovlivní jejich budoucí vztahy.

Celé středoškolské dobrodružství samozřejmě vyvrcholí promocí, což je událost završující pobyt Simíků na Copperdaleské střední. Je to příležitost oslavit velkou chvíli s přáteli a rodinou a přivítat další životní období. Simíci se mohou na samotnou událost připravit a pozvat hosty, rozhodnout se, co si vezmou na sebe, a sehnat dárky pro kamarády a učitele. Všechna rozhodnutí, která Simíci během středoškolského studia učiní, ovlivní jejich promoci. Simíci se mohou rozhodnout, zda se promoce zúčastní, nicméně pokud nebudou mít dostatečně dobré známky, tak je nikdo nepozve.