V pátek byl oznámen odklad The Rogue Prince of Persia. Vývojáři ze studia Evil Empire před námi nic neskrývali a vysvětlili, že důvodem odkladu je popularita hry Hades 2, která se jejich roguelike akci dosti podobá.

„Přestože hře The Rogue Prince of Persia plně důvěřujeme, je neobvyklé, aby hra stejného žánru, která patří k nejočekávanějším titulům roku 2024, byla vydána v předběžném přístupu krátce před námi,“ vysvětlili.

Přislíbili také brzké oznámení nového data. Tak se stalo dnes prostřednictvím nového traileru. Vydání The Rogue Prince of Persia v předběžném přístupu proběhne 27. 5. tohoto roku na Steamu.

V novém videu vidíme řadu dosud neviděných záběrů, v nichž hlavní hrdina čelí mnoha protivníkům, skáče z jedné plošiny na druhou, odemyká trvalá vylepšení a svádí náročné souboje s bossy.

V early access bude hra zhruba rok, případně o něco déle. Záleží na zpětné vazbě. Cílem je spolupracovat s komunitou a vytvořit nejlepší verzi této hry. Jádro je hotové a bude se postupně rozšiřovat a vylepšovat. Potom hra dorazí na PS5 a Xbox Series X/S.

Evil Empire vlastní Motion Twin, kde měli na starost dodatečnou podporu pro Dead Cells.