V úterý The Rogue Prince of Persia nezačne svou cestu v předběžném přístupu. Vývojáři ze studia Evil Empire oznámili odklad. S hráči to hrají fér a přiznávají zpoždění kvůli Hades 2, který v early access je velice úspěšný (naše dojmy).

Nové datum vydání se dozvíme v pondělí 13. května. Už teď ale víme, že hra bude v předběžném přístupu dostupná koncem tohoto měsíce. Krátký odklad považují tvůrci za nejlepší možnost, protože Hades 2 teď hrají všichni, včetně celého jejich týmu.

„Přestože hře The Rogue Prince of Persia plně důvěřujeme, je neobvyklé, aby hra stejného žánru, která patří k nejočekávanějším titulům roku 2024, byla vydána v předběžném přístupu krátce před námi,“ vysvětlují.

„Nejsme natolik hrdí, abychom ignorovali možné důsledky tohoto kroku, a skutečně věříme, že toto krátké zpoždění je pro nás a naši cestu předběžným přístupem tím nejlepším rozhodnutím,“ dodávají.

Ano, The Rogue Prince of Persia je roguelite akce, ve které si užijeme smrtelně nebezpečné plošiny i akrobatické souboje. Mimochodem, Evil Empire vlastní Motion Twin, kde měli na starost dodatečnou podporu pro Dead Cells.