V pátek se spustil prodej dlouho očekávané hry The Last Of Us Part II, ve které hráči navážou na 7 let starý příběh Ellie a Joela v post-apokalyptickém prostředí plném nástrah a nebezpečí. Na pokračování hry se těšily po celém světě miliony hráčů, jejichž nedočkavost byla ještě podpořena mimořádně kladnými recenzemi. Od začátku společnost Sony počítala s obrovským zájem herních fanoušků, přesto jsou aktuální prodejní výsledky skutečně mimořádné.

Přečtěte si také: Hráči kritizují The Last of Us Part 2 jen pár hodin po vydání

„Prodeje The Last of Us Part II během prvního dne po uvedení na trh jsou v České republice a na Slovensku historicky nejvyšší ve srovnání s jakýmkoli jiným titulem, který doposud vzešel z dílny PlayStation Studios. Nebývalý zájem o The Last Of Us Part II potvrzují i dlouhé fronty nedočkavých hráčů, které se o půlnoci tvořily u vybraných lokálních prodejců,“ informuje oficiální tisková zpráva české pobočky Sony. Survival thriller od Naughty Dog tak překonal i povedené PS4 exkluzivity God of War a Spider-Man z roku 2018.

The Last Of Us Part II vyšlo s českými titulky exkluzivně na PS4. Je více než jisté, že se hře daří také ve světě. Možná se Sony již brzy pochlubí prodejními výsledky. Než se rozloučíme, tak je dobré ještě dodat, že spousta hráčů hru kritizuje. Stalo se tak pár hodin po vydání a stěžují si na konec hry, příběh a další aspekty, které neberou v potaz první díl.