Pouští planetu podobnou Marsu začneme v The Invincible objevovat v letošním roce. Sci-fi thriller od bývalých tvůrců Cyberpunku 2077 a Dying Light vyjde 6. 11. na Xbox Series X/S, PlayStation 5 a PC (Steam, Epic Games Store a GOG).

The Invincible vytváří polské studio Starward Industries ve spolupráci s 11 bit studios, drží se sci-fi románu Stanisława Lema a zaměřuje se na astrobioložku Yasnu, která musí za pouštní planetě Regis III vyřešit záhadné zmizení své posádky. Také se zaplete do politického konfliktu mezi soupeřícími frakcemi.

Zajímavé je, že pod vedením astrogátora Novika se budete moci rozhodnout, zda budete plnit rozkazy, nebo zpochybňovat vše kolem. V závislosti na těchto rozhodnutích se budou měnit vztahy a určíte tím konec hry. Ten může být různý, pozitivní i negativní. Titul klade důraz na příběh a nelineární hratelnost.

Osobně se mi na hře líbí jiná časová osa. V této digitální éra nenastala a všechna zařízení, včetně skeneru a průzkumného vozidla, jsou založena na analogové technologii.