Polské dvanáctičlenné studio Starward Industries, které je složeno z bývalých vývojářů Zaklínače 3, Cyberpunku 2077, Dead Island a dalších převážně polských AAA her, zveřejnilo první gameplay ukázku z titulu The Invincible.

The Invincible je retro-futuristický thriller z pohledu první osoby, jenž nás zavede na tajemnou pouštní planetu Regis III, kde budeme bojovat s roboty připomínající pavouky. Celá hra se bude odehrávat v jiné časové ose, digitální éra nenastala a všechna zařízení, včetně skeneru a průzkumného vozidla, budou založena na analogové technologii.

Příběh hry vychází ze stejnojmenného sci-fi románu Stanisława Lema. The Invincible se soustředí na vesmírnou vědkyni na nepřátelské planetě, kde hledá pohřešované členy své posádky. Tvůrci lákají na nelineární příběh, který ovlivní naše rozhodnutí během dobrodružství připomínající vesmírný závod studené války.

Strašidelný teaser trailer (úplně nahoře) představuje doktorku Yasnu a astrogátora Novika, kteří se snaží uniknout z Regis III. Navzdory radě Novika se Yasna rozhodne provést statečný čin. Nyní však bude muset čelit následkům.

Hra The Invincible je v současné době ve vývoji pro PC a konzole nové generace s využitím technologie Unreal Engine. V dubnu letošního roku byl nadějný projekt odložen na rok 2022.