MMORPG The Elder Scrolls Online bude samozřejmě aktivní i v letošním roce, přičemž už nyní jsou tvůrci ze studia Zenimax Online připravení odhalit, na co se fanoušci mohou v následujících měsících těšit. Na konkrétní oznámení spojená s nadcházejícími DLC a novou kapitolou hry, potažmo datadiskem, si musíme počkat do 27. ledna/januára, nyní tu ale máme alespoň krátký, avšak působivý cinematic teaser.

Teaser zcela očividně láká na námořní téma a návštěvu exotických ostrovů, přitom ale vysloveně neodhaluje nic konkrétního. Fanoušci už tak mají plné ruce práce se spekulacemi o tom, jestli se dočkáme Bretonů, jak moc může být nový obsah inspirovaný pozapomenutým singleplayerovým dobrodružstvím The Elder Scrolls Adventures: Redguard z roku 1998 nebo zda nás čeká návštěva souostroví Yokuda.

Ve videu zaujme také nová verze klasické ústřední skladby ságy The Elder Scrolls, která lehce evokuje Piráty z Karibiku, Monkey Island a další pirátské a námořní příběhy. Vývojáři každopádně jako vždy lákají na zcela nové dobrodružství ve světě The Elder Scrolls. Těšit se můžeme na nové lokality, hrozby i příběhy.