Úniky, které se objevily na počátku minulého roku, byly potvrzeny přímo Ubisoftem. V Ubisoft Storu se předčasně objevily detaily o spin-offu série The Division s názvem The Division Heartland. Jedná se o free-to-play střílečku z pohledu třetí osoby, jež je zasazena do městečka ve Střední Americe.

O samotné hře toho není moc známo, stránka titulu je velmi stručná, nachází se na ní jen některé nejzákladnější informace a několik obrázků. Zmíněny jsou dva módy: Storm a Excursion, zatímco Nightfall a Hunt, o nichž dříve mluvil insider Tom Henderson, dosud potvrzeny nejsou.

Režim Storm Operations je určen pro 45 hráčů a nabídne PvEvP bitvy ve stylu Escape from Tarkov nebo Hunt: Showdown proti skupině nebezpečných agentů Rogue, agresivní frakci známé jako Vultures. Kromě toho budete muset přežít smrtící vir.

Excursion Operations je oproti tomu PvE mód se specializovanými misemi, během nichž budete „připravovat bojiště“. Není jasné, co přesně to bude obnášet. Píše se akorát o sbírání vybavení.

Ve všech případech bude na výběr šest agentů a tři třídy. Každý agent a třída má své výhody a specifické zbraně a dovednosti.

Poslední informací je, že The Division Heartland vyjde brzy. S ohledem na skutečnost, že další Assassin’s Creed je dle všeho plánován až na jaro 2023, tak by střílečka mohla klidně spatřit světlo světa do konce letošního roku.

Další informace a video očekáváme v sobotu 10. 9., kdy v devět večer proběhne Ubisoft Forward. Ostatně, francouzská vydavatelská společnost už stihla potvrdit, že přinese novinky o The Division.