Aktualizace: Glen A. Schofield, generální ředitel Striking Distance Studios a ex-tvůrce Dead Space, reagoval na obavy hráčů s tím, že Season Pass neobsahuje vystřižený obsah z The Callisto Protocol.

Nové animace smrti pro hlavního hrdinu i nepřátele budou zbrusu nové a dorazí jako součást Contagion Bundle a Riot Bundle. V týmu na nich ještě nezačali pracovat. Dodal, že o větší počet smrtí je požádali fanoušci. Tak se to stalo jejich prioritou na příští rok.

Více o obsahu Season Passu v původní zprávě.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Je to tady zase. Součásti hry se vývojáři snaží prodat v dodatečném balíčku. Pobouření mezi hráči čerstvě způsobil The Callisto Protocol. Season Pass do tohoto singleplayerového survival hororu totiž přidá 13 nových animací smrti hlavního hrdiny Jacoba a 12 nových animací smrti nepřátel.

Animace smrti Jacoba a kolekce skinů strážců jsou součástí Contagion Bundle, který obsahuje ještě nový brutální režim Contagion. V něm budete mít méně nábojů a léčivých předmětů k nalezení. Navíc má permanentní smrt, takže druhou šanci ve vězení Black Iron nedostanete.

Dalším lákadlem Season Passu je Riot Bundle. V něm se vydáte do dosud neprozkoumané oblasti vězení a probojujete se vlnami brutálních nepřátel. Abyste si mohli vylepšovat zbraně a vytvářet nové, musíte sbírat kredity. Jenom tak dokážete přežít co nejdéle. V Riot Bundlu najdeme ještě kolekci skinů inženýrů a 12 nových animací smrti nepřátel.

Na závěr je tady příběhový dodatečný obsah. Ten láká na proniknutí hlouběji do děsivých tajemství hry. Očekává se v průběhu příštího roku.

Digitální Deluxe Edition se Season Passem na Steamu stojí 79,99€, zatímco hra samotná v Day One Edition potom 59,99€. Takže za výše zmíněný obsah navíc dáte 20€ (cca 500 Kč).

Na českém PS Store je cena 2119 Kč za digitální deluxe edici pro PS4 (2379 Kč pro PS5) a hra samotná stojí 1599 Kč (1849 Kč na PS5).

Na českém Xboxu je to 2124 Kč za Digital Deluxe Edition pro Xbox One (2374 Kč pro Series X/S) a hra samotný je za 1589 Kč (1849 Kč pro Series X/S).

Ve fyzické verzi se Deluxe Edition koupit nedá.

The Callisto Protocol vyjde 2. 12. tohoto roku na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a PC. Také bylo odhaleno, že day one patch na PS4 má 26,9 GB. Podobná velikost se očekává i na dalších platformách.