Survival horor The Callisto Protocol od autora Dead Space vyjde koncem letošního roku na poslední dvě generace konzolí, což u některých hráčů vyvolává obavy z optimalizace a kvality vizuálního zpracování na starším hardwaru od Sony a Microsoftu. Vývojáři si tyto obavy uvědomují a chtějí fanoušky uklidnit.

Mark James, technologický ředitel ve studiu Striking Distance, v rozhovoru pro True Trophies uvedl, že vizuální stránka hry The Callisto Protocol bude na obou generacích konzolí na velmi vysoké úrovni. Podle jeho slov si v týmu dávají záležet na optimalizaci a současně chtějí přinést nejlepší možnou grafiku.

Je pochopitelné, že The Callisto Protocol nebude na PS4 vypadat stejně dobře jako na PS5, už jen kvůli absenci ray tracingu. James tvrdí, že ve studiu srovnávali PS4 verzi své hry s jinými hity z minulé generace, mimo jiné s The Last of Us. Oba díly od Naughty Dog ždímaly z PlayStationu 4 maximum a vypadají skvěle, zejména potom druhý díl. Stejné kvality chtějí dosáhnout u The Callisto Protocol.

Sami se o tom budeme moci přesvědčit 2. 12. tohoto roku, kdy The Callisto Protocol vyjde na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PS4 a Xbox One.