Je tady definitivní závěr survival hororu The Callisto Protocol. Pokud jste si duchovního nástupce Dead Space z loňského roku alespoň trošku užili a chcete se dozvědět, jak příběh Jacoba dopadne, tak to nabízí první a současné jediné příběhové rozšíření Final Transmission. Včera vyšlo pro konzole PlayStation a zítra bude dostupné také pro PC a konzole Xbox. Cena byla stanovena na 369 Kč, je součástí Season Passu.

Rozšířený příběh začíná bezprostředně po konci základní hry. Hrozí, že se virus biofágu rozšíří i za zdi věznice Black Iron. „Probojujte se opuštěnou věznicí v posledním pokusu získat data doktorky Mahlerové, dostat je z Callista a vykoupit se,“ jsme lákáni na pokračování dobrodružství. Nebude to nic jednoduchého, věznice je v troskách a hemží se biofágy. Budeme muset přežít hrůzy číhající ve stínech a objevíme děsivé hlubiny experimentů.

Čelit budeme nejen obludám a bezpečnostním jednotkám, ale také nové ohavnosti, která je částečně biofág, částečně stroj. „Mějte se na pozoru a použijte všechny zbraně, které máte k dispozici, abyste zničili tyto nové mocné nepřátele,“ radí vývojáři a přihodí vám nové těžké kinetické kladivo.

Část zmíněných hrůz, včetně nové zbraně, můžeme vidět ve dvouminutovém traileru.