Poslední dny roku nejsou obdobím, kdy by vývojáři a vydavatelé oznamovali zásadní novinky. Klidnějšího období se rozhodlo využít vratislavské studio Awaken Realms Digital a pochlubilo se s plány týkající se hry Tainted Grail.

Pokud nevíte, tak adaptace deskové hry Tainted Grail: The Fall of Avalon v roce 2018 na Kickstarteru vybrala více než 6,2 milionu dolarů. Původně bylo v plánu vytvořit kombinaci karetní hry a RPG z izometrického pohledu. Této představy se ale tvůrci vzdali a proměnili projekt v plnohodnotné RPG v otevřeném světě z pohledu první osoby. Během dobrodružství máme činit důležitá rozhodnutí, jež nám umožní nasměrovat fantasy příběh různými dějovými směry.

„Svět Tainted Grail je temný a zádumčivým převyprávěním artušovských legend, epickou temnou fantasy, v níž lidé dorazili na prokletý ostrov Avalon, aby zde hledali ráj, ale našli pekelnou zemi poskvrněnou Wyrdness, tajemnou silou, která chaoticky deformuje realitu,“ dočteme se v oficiálním popisku.

„Král Artuš je mrtev a všechny mýty a legendy se hroutí: lidé žijící v Avalonu se zoufale snaží najít nové způsoby života a věci, kterým by mohli věřit. Nákaza Rudé smrti a šíření Wyrdness nepomáhají. Čas se krátí a několik frakcí má s budoucností ostrova své vlastní plány...“ dodává tisková zpráva.

Těšit se máme do světa plného nestvůr, padlých hrdinů a vzrušujících míst k objevování.

Za vývojem stojí autoři příběhové roguelike deck builder hry Tainted Grail: Conquest, které se prodalo přes 200 tisíc kopií a v současné době má na Steamu 91 procent pozitivních hodnocení ze 4,5 tisíce recenzí.

Tainted Grail: The Fall of Avalon mají v plánu vydat na konci roku 2022 v rámci předběžného přístupu na Steamu.