Na posledním State of Play byl oznámen další díl velmi oblíbené bojové série Tekken. Režisér Katsuhiro Harada se o něco později podělil o několik zásadních informací, včetně sdělení o tom, co od samotného titulu můžeme čekat. Mimo jiné utrousil i slovíčko o postupu vývoje, příběhu a jeho názoru o bojových hrách.

Zda se Tekken 8 vymaní ze stínů svých předchůdců, můžeme zatím jen hádat. Co mu ovšem dává značnou výhodu, je fakt, že se bojiště a samotní bojovníci přenesou do Unreal Enginu 5, který vývojářům dovolí vytvářet nemalé divy jak v aréně, tak i se vším, co se v ní nachází. Pro skvělou optimalizaci vývojářský tým úzce spolupracuje s Epicem.

Řeč je například o kapkách deště, které nebudou jen vizuálním doplňkem, ale budou se chovat v závislosti na tom, co se děje v jejich blízkosti. Dopadne-li kapka na model postavy, zůstane na něm, případně stače dolů. Na zemi se budou tvořit louže. Udržet tak vašeho bojovníka v naprosté čistotě bude daleko složitější než vyhrát kolo.

Co se týče příběhu, v sedmém díle mohl působit lehce zanedbaně, což by se tady nemělo stát. Osmý díl by měl být bodem zlomu. Sám Harada v rozhovoru pro IGN řekl:

Příběh série Tekken byl vždy o rodu Mišimů a jejich krevní mstě, Tekken 7 představil Heihačiho Mišimu s Kazujou a jejich zúčtování. Tímto dílem to vše skončí, takže teď všem ukazujeme vrchol příběhu od začátku kampaně, ovšem tady předvádíme zbývající Mišimy. Ty dva, kteří už zůstali jediní z celé linie Mišima. A pak tu máme Jina Kazamu, a to, čeho chce dosáhnout.

Pokud jste si z předchozího dílu zvykly na takzvané Rage Arty, tak se připravte na to, že je tady nejspíš neuvidíme. A nejspíš by to většina veteránů uvítala, nicméně Harada nic nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Ohledně bojových her, které v posledních letech ztrácí na zájmu, vyjádřil režisér poměrně velký optimismus. Podle něj tohoto dojmu nabývá převážně mladší publikum, kvůli jiným ostatním titulům, ale Tekken touhle situací netrpí: „Možná vychází méně středně velkých titulů, ale velké bojové hry a bojové hry od indie vývojářů jsou stále silné.

Tekken 8 vyjde na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Oficiální datum zatím není stanoveno.