Společnost Take-Two Interactive v nejnovější finanční zprávě znovu potvrdila datum vydání Grand Theft Auto VI. Reaguje tak na šíříce se spekulace o možném odkladu na rok 2026. V souvislosti s tím bývalý vývojář Rockstaru tvrdí, že ani zaměstnanci teď nevědí, zda bude hra odložena.

Gangsterská akce se očekává na podzim roku 2025 ve verzích pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. PC verze až později. Nedávno se ale internetem šířily spekulace o odkladu na rok 2026. Tento rozruch postupně krotili a vyvraceli někteří novináři, kteří o odkladu neslyšeli. Další důvěryhodné zdroje řekly, že nadále platí podzim 2025. To teď potvrdila i Take-Two.

Obbe Vermeij, jenž pracoval na GTA 3 a GTA: Vice City, tvrdí, že pokud bude GTA 6 odloženo, tak se to vývojáři dozvědí až kolem května 2025. Stejně to bylo v případě Grand Theft Auto IV, odloženo přibližně čtyři měsíce před plánovanou premiérou.

Take-Two nechává Rockstar dělat vlastní rozhodnutí, studio má velkou důvěru a autonomii. Je to vidět i při hovorech s investory, kdy generální ředitel Take-Two často odpovídá, že vše oznámí Rockstar.

Vzhledem k úspěchu GTA Online očekává Vermeij důraz na multiplayer. Grand Theft Auto 6 se dle něj má prodávat déle než deset let. Grand Theft Auto V vyšlo v září 2013 a do dnes se objevuje na předních příčkách prodejních žebříčků. Prodalo se více než 195 milionů kopií. Úspěch bude chtít Rockstar zopakovat.

Z GTA VI jsme zatím viděli jeden trailer. Zveřejněn byl v prosinci 2023 a ukazuje podobu Vice City a jeho okolí, stejně tak nové postavy. Dřívější úniky zmiňovaly příběh ve stylu kriminální dvojice Bonnie a Clyde. Hlavními hrdiny má být Lucia a Jason.