Společnosti Prime Matter a developer Snapshot Games oznámily datum vydání konzolové verze Phoenix Point. Hra bude na PlayStationu 4 a Xboxu One dostupná od 1. 10. letošního roku. Verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S dorazí později ve formě bezplatného upgradu.

1. 10. bude rovněž spuštěno čtvrté rozšíření nazvané Corrupted Horizons pro PC hráče.

Hra se bude prodávat v edici Behemoth obsahující čtyři dodatečné balíčky (Blood and Titanium, Legacy of the Ancients, Festering Skies a Corrupted Horizons). Součástí je také přepracované ovládání pro gamepady.

Tahová strategie Phoenix Point ve stylu série XCOM poprvé vyšla v prosinci 2019 na PC prostřednictvím Steamu a Epic Games Store. O rok později následovala Year One edice s dříve vydaným stahovatelným obsahem, aktualizacemi a dalšími věcmi.

Phoenix Point si vymyslel bývalý autor XCOMu. Titul se odehrává v roce 2046 a soustředí se na příběh projektu Phoenix. To je tajná organizace, která byla založena za účelem boje proti mimozemské hrozbě. Až do jednoho dne vše skvěle fungovalo. Pak ale došlo k roztržkám mezi politikami a jednotlivé světové vlády přestaly projekt financovat, což byla chyba. Zejména po nalezení záhadného starověkého mimozemského viru na Antarktidě se měl projekt obnovit. Místo toho se ale virus vymkl kontrole a napadá všechny formy života, s nimiž se dostane do kontaktu. Následkem je globální pandemie, lidstvo je bezmocné a na pokraji vyhubení. Virus proměnil zvířata a lidi ve zmutované příšery, kterým vzdoruje hrstka statečných. Vývojáři se inspirovali H. P. Lovecraftem a hororovými filmy, například režiséra Davida Cronenberga.