Vypadá to, že dlouho očekávaný remake System Shocku vyjde na začátku roku 2023. Nedávno proběhla aktualizace stránky hry na Steamu, kde se nově uvádí březen příštího roku. Také je možné titul předobjednat za 39,99 eur (cca 980 Kč).

Očekáváme, že brzy dojde k oficiálnímu potvrzení od Nightdive Studios, například skrz nový trailer, což by spousta fanoušků ocenila.

Autoři z Nightdive chystají kompletní předělávku původní hry z roku 1994 a kombinují původní hratelnost s vylepšeným ovládáním, grafikou, přepracovaným rozhraním a novými zvuky a hudbou. Chybět nemůže původní dabérka umělé inteligence SHODAN, jednoho z nejikoničtějších záporáků.

SHODAN je psychotická umělá inteligence, která převzala kontrolu nad stanicí Citadela a proměnila její posádku v armádu kyborgů a mutantů. To samé plánuje udělat se Zemí. Vy musíte najít a proklestit si cestu hlubinami vesmírné stanice, jež se změnila v peklo. Cílem je zastavit SHODAN a zabránit zkáze lidstva.

HLAVNÍ LÁKADLA REMAKU SYSTEM SHOCK

  • Postav se ďábelským silám umělé inteligence, která zešílela.
  • Zlepšuj své dovednosti a přizpůsobuj se, ať se můžeš lépe postavit nepřátelům.
  • Objevuj nelineární příběh, který se se bude rozvíjet tvým vlastním tempem.
  • Napoj se do kyberprostoru, nahackuj systém a otevři si alternativní cesty.
  • Inovativní styl umění kombinuje retro futuristické prvky s moderní technologií.

Kromě PC má remake System Shocku dorazit také na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

A co se budoucnosti série týče, tak System Shock 3 byl původně oznámen v roce 2015 s Warrenem Spectorem v roli tvůrčího konzultanta. O tři roky později se projekt zhroutil poté, co se vydavatelství Starbreeze dostalo do finančních potíží. Studio OtherSide se se Starbreeze rozešlo a chtělo na hře pracovat samo. O další dva roky později se objevily zprávy o problémech s vývojem a odchodu zaměstnanců. Krátce poté vedení OtherSide oznámilo, že čínský konglomerát Tencent bude „pokračovat se sérií System Shock“.

Od té doby je ticho. Plánuje se také televizní adaptace System Shocku, scénář by měl napsat Greg Russo, jenž je podepsán za filmem Mortal Kombat.