Z čista jasna, bez předešlého oznámení se svět populární online střílečky Warface rozšířil. Ruská společnost My.Games na konzolích PlayStation 4 a Xbox One spustila Warface: Breakout, novou kompetitivní first-person online střílečku inspirovanou Counter-Strike. Oproti původnímu Warface není zadarmo, prodává se za 659 korun na PS Store a za 569 korun na Xbox Store. K dostání je i digitální deluxe edice, která zahrnuje bonusy, včetně dalších skinů.

Za vývojem Warface: Breakout stojí interní studio My.Games pojmenované Allods Team. Hra je popisována jako klasická kompetitivní first-person střílečka se zaměřením na střelbu a vývojáři optimalizovali ovládání pro konzole. Jak jsme zvyklí u Counter-Striku od Valve, jeden tým se snaží umístit a odpálit bombu, druhá strana se mu v tom snaží zabránit.

Hráči za splnění cílů získávají kredity. Za ty si mohou koupit nové zbraně a vybavení. Ani tady se tedy nic nemění. . Zatím se hraje na pěti mapách: Storage, Facility, Oasis a Sandstorm. Další mapy budou přidány v průběhu času.

Lokalita Storage je popisována jako klasická mapa uprostřed skladů, zatímco City nabízí střechu mrakodrapu v srdci futuristického města s několika vhodnými body pro odstřelování. Sandstorm má hráče uchvátit Egyptem, konkrétně místem zpustošeným písečnou bouří, Oasis je nádherný palác ve východním stylu skrývající bludiště chodeb a Facility je příměstský komplex.

Každá mapa má vyžadovat jinou strategie, dle tvůrců je nutné, aby se hráči různorodým lokalitám přizpůsobili a při tom se naučili ovládat více než 30 realistických zbraní s odlišným zpětným rázem a jiným herním stylem. Nechybí útočné pušky, SMG, brokovnice, odstřelovací pušky a kulomety.

Důležité je, že Warface: Breakout nebude mít žádný battle pass, ovšem hráči budou moci utratit skutečné peníze za nákup beden s kosmetickými předměty.

Warface původně vytvořilo studio Crytek, poté nad značkou převzala kontrolu společnost My.Games, která bezplatnou hru rozšířila a vy si ji můžete zahrát na PC, PS4, Xboxu One i Nintendu Switch. Uvidíme, zda se Breakout později dostane i na počítače.