Další veterán polského CD Projektu RED se připojil k ambicióznímu týmu Rebel Wolves, kde vzniká příběhové RPG zasazené do temného fantasy světa. Popisováno je jako RPG nové generace.

Rebel Wolves byli představeni v únoru 2022. Ve Varšavě je založil Konrad Tomaszkiewicz, který byl hlavním šéfem vývoje Zaklínače 3 a šéfem produkce Cyberpunku 2077. Nově se k němu přidává bratr Mateusz v roli kreativního ředitele.

Mateusz Tomaszkiewicz působil téměř 13 let v CD Projektu RED. Byl mimo jiné hlavním designérem úkolů pro Zaklínače 3 a jeho rozšíření a šéfem úkolů pro Cyberpunk 2077. CD Projekt RED opustil v létě 2021, kdy zamířil do Fool's Theory, aby se podílel na RPG titulu The Thaumaturge. Po pěti měsících ale odešel a od ledna 2022 do prosince 2023 byl hlavním narativním designérem League of Legends v Riot Games.

„Chceme vytvořit svět, který budete chtít prozkoumat a ponořit se do něj, a vyprávět příběhy, díky nimž vám na postavách bude záležet. Naším cílem je přinést zážitek, který při dalším hraní umožní rozmanité volby a prostor pro experimentování. Pomáhat vytvářet tento zážitek s tolika talentovanými lidmi bude mým posláním v Rebel Wolves a nemohu se dočkat, až všichni uvidí, na čem tým dlouho pracoval,“ uvedl Mateusz Tomaszkiewicz.

První jejich projekt poběží na Unreal Enginu 5 a právě vstoupil do alfa verze. Další podrobnosti se dozvíme v letošním roce. Koncem roku unikly první detaily. Údajně půjde o první díl z chystané trilogie a ponese název Dawnwalker: Origins. Na projektu má pracovat přibližně 100 lidí a nemá být tak gigantický jako Zaklínač. Zasazen bude do rozsáhlého otevřeného světa, nabídnout má více úkolů a soustředit se na příběh pro jednoho hráče. Rozsahem má být blíže k rozšíření O víně a krvi (Blood and Wine) třetího Zaklínače.