Společnost Electronic Arts při své digitální tiskové konferenci EA Play Live neodhalila nic převratného. Místo toho se omluvila a prozradila, že její studia pracují na next-gen hrách pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Konkrétně týmy BioWare, Criterion, DICE a Motive.

Z dřívějška víme, že BioWare chystají nové Dragon Age a vylepšený Anthem, DICE oficiálně pracují na novém Battlefieldu (vyjde příští rok) a Criterion Games si pod svá křídla vzali Need for Speed. O novém projektu od Motive nic nevíme - ti na říjen letošního roku dodělávají Star Wars: Squadrons - tedy krom toho, že má jít o novou značku, která má hráčům dát kreativní sílu. Tenhle projekt, jenž je prý velmi ambiciózní a inovativní, měl vzniknout v době karantény a prý by bez next-gen technologií nemohl existovat.

Laura Miele, vedoucí studií u EA, řekla, že jsou nadšeni z toho, co chystají a nechtějí čekat do června příštího roku, než se podělí o to, na čem týmy pracují. Tím pádem nás za rok čeká prezentace minimálně čtyř velkých titulů.

Každopádně, next-gen hra od BioWare se má držet tradičního stylu tohoto studia, budete tedy založena na příběhu a postavách, ale nevíme, zda je to konkrétně Dragon Age, Mass Effect nebo něco nového. Podle všeho jsme ale viděli Dragon Age.

Také DICE se drží svého kopyta a naservírují nám novou střílečku. Tady jsme už chytřejší, protože nový Battlefield byl už dříve potvrzen pro PS5 a Xbox Series X s tím, že ho máme očekávat příští rok.

Zastavme se ještě u NFS. Nějakých 8 hodin před začátkem EA Play Live se na oficiálním twitterovém účtu Need for Speed objevila ikonická skladba z prvních NFS: Underground, kterou mají v živé paměti všichni, co tuhle pecku z roku 2003 tehdy hráli. Fanoušci ihned začali spekulovat nad návratem těchto pouličních závodů s důrazem na tuning. Ostatně, hráči si už mnoho let tento návrat přejí, ale dosud nebyli vyslyšeni. Vypadá to, že právě remake/restart Undergroundu mají v Criterion Gamees v plánu, i když záběry ve videu nahoře tomu moc nenasvědčují.

Nahoře v traileru můžete vidět několik záblesků a zejména srovnání současné a nové generace, včetně detailnější a hezčí grafiky, různých efektů a opravdu rychlého načtení hry. Něco takového předvedly i sportovní hry v čele s FIFA 21 a Madden NFL 21.