Dobré ráno. Dnes se podíváme na nový zápis v Guinnessově knize rekordů, který patří Star Wars Battlefrontu 2. Něco málo máme i o recenzích NBA 2K20, porovnáme si jednotlivé verze Gears 5 nebo přivítáme Borderlands 3.

Střílečka Star Wars Battlefront 2 se dostala do Guinnessovy knihy rekordů, ale není to něco, s čím by se Electronic Arts chtěli chlubit. Rekord je totiž za počet negativních reakcí. Na Redditu v roce 2017 měla hra přes 683 000 palců dolů. Jeden hráč si například stěžoval, že by musel utratit 80 dolarů, aby si odemkl Darth Vadera. Ano, mikrotransakce a lootboxy byly v Battlefrontu 2 ve velkém. Naštěstí dnes už je tomu jinak.

NBA 2K20 má dobré recenze od médií (na OpenCritic uvádí 79 %), ale už ne od hráčů. Zatímco recenzenti oceňují herní mechanismy, atraktivní grafiku, kampaň a spoustu obsahu, tak hráči mají jiný názor. Na Steamu má NBA 2K20 pouze 16 procent pozitivních uživatelských recenzí a hra je uváděna jako převážně negativní. Hráči kritizují zejména mikrotransakce. Dle mnohých je NBA 2K20 spíše virtuálním kasinem než basketbalovou hrou. Přesto někteří připouští, že jde o nejlepší basketbal na trhu. Hra vyšla 6. září na PC, PS4, Xbox One a Switch.

Vydání PlayStation 4 exkluzivit The Last of Us Part II a Ghost of Tsushima je ještě daleko. Alespoň o tom vypovídá oficiální seznam her, které Sony ukáže od 12. do 15. září na Tokyo Game Show 2019. Místo nich v seznamu jsou Death Stranding, Cyberpunk 2077, Call of Duty: Modern Warfare, Borderlands 3, Dreams, FIFA 20, MediEvil, NFS: Heat, Shenmue 3, Watch Dogs Legion nebo Star Wars Jedi: Fallen Order. Ovšem 24. září se v Los Angeles koná media event The Last of Us Part II.

Prostřednictvím videa můžete porovnat grafiku Gears 5 na PC, Xboxu One a Xboxu One X. Na základní verzi konzole je frekvence snímků za sekundu uzamčena na 30fps při rozlišení 1080p, zatímco na Xboxu One X můžete dosáhnout 60fps při 4K. Pochopitelně nejlepší kvalita je na PC, za předpokladu, že máte výkonný počítač.

  • Včera to bylo 23 let, co v Evropě pro první PlayStation vyšel Crash Bandicoot. Gratulujeme a doufáme, že chlupáče ještě uvidíme.

  • Ubisoft nabízí majitelům Assassin’s Creed: Odyssey zdarma poslední část dodatečného obsahu The Lost Tales of Greece.

  • Máme tu filmový launch trailer na Borderlands 3. Komiksová střílečka vychází 13. září na PC, PS4 a Xbox One.