Krásné poledne. Máme pro vás náš přehled zajímavých zpráv z herního světa. Dnes se podíváme na Minecraft, který je stále hodně populární a Hideo Kodžima se zase považuje za nezávislého vývojáře, což vzbudilo menší poprask. Dále Warframe má problémy u čínských hráčů a další zprávičky.

Jeden by řekl, že Minecraft má to nejlepší za sebou. Opak je ale pravdou. Kostičkovému dobrodružství se i v letošním roce daří a pravidelně ho stále hraje spousta hráčů. Dokonce tolik, že tu máme nový rekord. Minecraft zaznamenal více než 112 milionů aktivních hráčů za měsíc. Minecraft tedy stále roste a vývojáři se snaží udržet komunitu u hry, včetně podpory ray-tracing pro PC verzi nebo blížícího se Minecraftu Earth. Jen pro srovnání, Roblox má 100 milionů aktivních hráčů měsíčně.

Studio Phoenix Lab plánuje 26. září opustit předběžný přístup a vydat svou hru Dauntless v plné verzi. V týmu pracují bývalí zaměstnanci Riot Games a titul připomíná Monster Hunter. Pokud máte zájem, Dauntless si můžete zahrát už dnes zdarma na PC, PS4 a Xboxu One. Následovat mají verze pro Switch a mobily.

Dnes jsou to přesně čtyři roky, co se Hideo Kodžima osamostatnil. Na Twitteru výročí připomněl a napsal, že neměl žádnou kancelář, jen malou místnost, žádné zaměstnance a žádné stroje. „Měl jsem jen logo Kojima Productions, poznámkový blok s perem a vlastní počítač. Začal jsem pracovat na konceptu, hledat zaměstnance, shánět kancelář a herní engine.“ Podle mnohých se tímto příspěvkem slavný japonský herní designér, scénárista a producent přirovnal k nezávislým tvůrcům a naznačil, že začal od nuly. To vzbudilo rozporuplné reakce. Ostatní mu píšou, že před čtyřmi lety měl již vybudované jméno, znali ho miliony hráčů po celém světě a osamostatnit se pro něj bylo mnohem jednodušší než pro ostatní indie vývojáře. Přece jen, komu by se povedlo přemluvit Sony, aby si od nich mohl vzít engine, jenž poháněl Horizon Zero Dawn…

RPG The Outer Worlds od Obsidian Entertainment v gameplay záběrech z Toky Game Show 2019 připomíná střílečku z pohledu první osoby. Hra vyjde v říjnu na PC, PS4, Xbox One a Switch. V den vydání bude v Xbox Game Passu.

Oblíbená free-to-play akce Warframe dostává v posledních dnech na Steamu výjimečně velký počet negativních recenzích. Proč tomu tak je? Za vším se skrývají problémy s čínskou verzí, respektive s dobrovolníkem, který roky pracoval na překladu, ale nyní ho nové vedení začalo ignorovat. Od té doby má u čínské verze docházet k problémům s překladem, jenž má prý připomínat překladač od Googlu. 4. září mělo studio Digital Extremes navíc ukončit spolupráci s tímto dobrovolníkem a uvést, že porušil dohodu. Čínská komunita je tak na nohou a frustraci vypouští prostřednictvím negativních recenzí na Steamu.

Nejprodávanější hrou minulého týdne je ve Velké Británii komiksová střílečka Borderlands 3, která zaznamenala nejlepší premiéru v UK za letošní rok - žádná jiná hra se v úvodním týdnu tak dobře neprodávala. Zároveň má ale třetí díl o polovinu horší prodeje než Borderlands 2. Tady nesmíme zapomenout, že digitální verze nejsou započítávány. Druhé místo vybojovala Xbox One akce Gears 5 a třetí fotbal PES 2020. Následuje NBA 2K20, GreedFall, Mario Kart 8: Deluxe, Spyro Reignited Trilogy, Grand Theft Auto V, Cash Team Racing: Nitro-Fueled a Super Mario Maker 2.