Jeden by čekal, že first-person střílečka ze světa Terminátora bude nabitá explozemi a přestřelkami. Nové video ale v necelé půl hodině ukazuje něco jiného. V Terminator: Resistance budou i pasáže, ve kterých se nedotknete spouště. Místo toho se budete muset nenápadně dostat z dobře střežené úrovně, ve kterých na vás čeká hackování věží prostřednictvím minihry ve stylu Froggera a odemykání zámků. Při tom se budou po lokaci neustále pohybovat stroje T-800, které vás po odhalení během chvilky zastřelí.

Vypadá to, že stealth bude mnohem důležitější, než si myslíme. Hrát budeme za Jacoba Riverse, jednoho člena odporu, který vede John Coonor. Přestože je Jacob jen obyčejný voják, brzy zjistí, že je přímo na něj zaměřena nejnovější hrozba ze Skynetu a je označen pro terminaci.

Terminator: Resistance vyjde 15. listopadu letošního roku na PlayStation 4, Xbox One a PC. Hra je zasazena do období „Budoucí války“, které bylo pouze naznačené v ikonických filmech Jamese Camerona Terminátor a Terminátor 2: Soudný den. Příběh se odehrává v post-apokalyptickém Los Angeles, téměř 30 let po Soudném dni.

First-person střílečka slibuje možnost vybavit se epickým arzenálem zbraní, abyste se mohli prostřílet, případně proplížit (s pomocí odstřelovačky) rozsáhlými prostředími. Při tom budete muset hledat materiály, které vám pomohou. K tomu ještě bude nutné ochránit nesourodou partu přeživších, z nichž každý má své vlastní motivy a příběh. Vaše činy během hry budou mít dopad na jejich přežití a změní konec hry, ke kterému se dostanete.

Už z těchto prvních gameplay záběrů je jasné, že Terminator: Resistance není žádnou prvotřídní AAA hrou, ale bohužel ani dobrým béčkem. Grafika je zastaralá a celkový koncept bude pravděpodobně nudit. Ono se není moc čemu divit, když na titulu pracuje studio Teyon, které v roce 2014 vytvořilo velmi špatného Ramba.