Příznivci středověkých bitev se mohou radovat, Mount & Blade 2: Bannerlord vyjde 25. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Konzolové verze budou odpovídat PC verzi, která je v předběžném přístupu od března 2020.

Vývojáři tuto verzi označují na finální s tím, že jde o důležitý milník, ovšem vývoj ani tak nekončí. V následujících měsících bude Mount & Blade 2: Bannerlord dostávat další významné aktualizace. Takže se fanoušci mají rozhodně nač těšit.

„Cesta, kterou jsme za poslední dva roky ušli, byla dlouhá a náročná,“ řekl Armagan Yavuz, generální ředitel TaleWorlds Entertainment. „Vývoj tak rozsáhlé a komplexní hry, jako je Bannerlord, pro více platforem a uprostřed pandemie, není snadný úkol a já jsem nesmírně hrdý na skvělou práci, kterou náš tým odvedl.“

„Navzdory obtížím to byla cesta, která se nám vyplatila: našli jsme mnoho nečekaných synergií mezi konzolemi a PC, synergií, díky nimž hra roste a je lepší, než by byla za jiných okolností. Těšíme se, až hru předáme do rukou naší úžasné komunity, která nás podporuje na konzolích už od dob Warbandu,“ dodal Yavuz.

Mount & Blade 2: Bannerlord je velmi očekávané pokračování úspěšné středověké bojové simulace a hry na hrdiny Mount & Blade: Warband. Hra je zasazená do období před 200 lety a rozšiřuje detailní soubojový systém i svět Calradie. Bombardujte horské pevnosti pomocí obléhacích strojů, vybudujte tajnou zločineckou říši v zapadlých městských uličkách nebo se vrhněte do chaotických bitev v rámci výpravy za mocí.